Elkészítése
A kekszet ledaráljuk, majd az olvasztott margarinnal összekeverjük. A masszát egy tortaforma aljára nyomkodjuk, vékony, egyenletes réteget képezve.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a túróval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, xilittel édesítjük, végül pár csepp vanília aromával ízesítjük. A krémet a kekszes alapra simítjuk.
A narancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a túrós krém tetejére fektetjük. Elkészítjük a piros zselatint a csomagoláson található leírás szerint, majd óvatosan a narancsra öntjük. A tortát hűtőben néhány órán át dermesztjük.
Tipp
Ha még látványosabb tortát szeretnénk, a tetejét díszíthetjük mentalevéllel vagy gránátalmamagokkal is. A kekszalapot készíthetjük teljes kiőrlésű keksszel, így egészségesebb desszertet kapunk.
