Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézben pácolt csirkemell sütőtökkel igazi őszi-téli fogás, amely egyszerre könnyű és különleges. A mézes-fokhagymás pác finom ízt ad a húsnak, a sütőtök édessége és a zsálya aromája pedig tökéletes harmóniát teremt. Nyárson sütve mutatós, és akár ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.08.

Páchoz

Saslikhoz

Elkészítése

Pác

A mézet, a préselt fokhagymát, a citromlevet és az olívaolajat összekeverjük. A felkockázott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd a páchoz adjuk, és alaposan átforgatjuk. Hűtőben pár órát pihentetjük, hogy az ízek jól átjárják.

Saslik összeállítása

A saslikpálcikákat vízbe áztatjuk, majd leszárítjuk. A sütőtököt meghámozzuk, kockákra vágjuk, a zsályaleveleket lecsipkedjük a szárról. A nyársakat tetszés szerint összeállítjuk: egy sütőtökkocka, egy zsályalevél, egy húsdarab, majd ismételjük a sorrendet.

Sütés

A nyársakat először forró serpenyőben röviden elősütjük, hogy a húsok szaftosak maradjanak. Ezután sütőrácsra tesszük őket, vékonyan átkenjük a maradék páclével, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Forrón, zöldhagymás párolt rizzsel tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk, a sütőtökkel együtt tehetünk a nyársra cukkinit vagy paprikát is, így még színesebb és gazdagabb lesz az étel. A páchoz adhatunk egy kevés szójaszószt is, ami még különlegesebb ízt ad a csirkének.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is