Elkészítése
A piskótához a tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgájába. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk. 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A második lapot ugyanígy készítjük el.
A töltelékhez a túrót áttörjük, a cukrozott tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd összekeverjük a túróval. Ízlés szerint édesíthetjük még cukorral. A krémet a két piskótalap közé kenjük, a felső lapot vékonyan bekenjük tejszínhabbal.
A süteményt hűtőben dermesztjük, majd a tetejét gyümölccsel kirakjuk. A zselét a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, kicsit visszahűtjük, és a gyümölcsös rétegre öntjük. Dermedés után szeletelve tálaljuk.
Tipp
A gyümölcs variálható: eperrel, málnával, barackkal vagy szőlővel is készíthető. Ha még frissebb ízt szeretnénk, a túrókrémbe reszelt citromhéjat is keverhetünk.
