Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mángold pesto friss, zöld ízeivel remek alternatívája a klasszikus bazsalikomos változatnak. Könnyen elkészíthető, tésztákhoz, pirítósra vagy húsok mellé is ideális, ráadásul a mángold levelek és szárak felhasználásával igazi szezonális különlegesség készülhet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
szani78
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A mángold leveleket megmossuk, alaposan lecsepegtetjük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, majd a sóval és a mángolddal együtt összemixeljük. Ezután egy tálba tesszük, és lassan hozzákeverjük az olívaolajat, amíg krémes állagú szószt kapunk.

A pestót ízlés szerint tovább gazdagíthatjuk friss bazsalikommal, petrezselyemmel, reszelt parmezánnal, pirított fenyőmaggal vagy frissen őrölt borssal. Az így elkészült változat még intenzívebb és gazdagabb ízeket ad.

Tipp

A mángold pesto jól zárható üvegben, a tetején egy vékony réteg olívaolajjal leöntve több napig eltartható a hűtőben. Tésztákhoz, rakott ételekhez, szendvicsekhez vagy akár sült húsok mellé is kiváló.

A mángoldról

A mángold egy rendkívül sokoldalú növény, amely a spenóthoz hasonlóan felhasználható. Levelei párolva, főzelékként vagy tésztaételekhez adva ízletesek, míg szára spárgaszerűen elkészítve köretként is megállja a helyét. Kertben nevelve napos helyet és bőséges öntözést igényel, levelei hatalmasra nőnek. Ha ősszel avarral takarjuk be, tavasszal már korán, gazdag levelekkel hálálja meg a gondoskodást.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is