Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A puliszka, vagy más néven polenta, hagyományos és egyszerű köret, amelyet kukoricadarából készítünk. Gazdag ízvilágot kap a vajtól, és sokféleképpen tálalható: frissen, szeletelve vagy akár pirítva is. Remekül illik húsok, mártások és zöldségek mellé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
szani78
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A vizet egy edényben felforraljuk, és egy teáskanál kukoricadarát vagy lisztet beleszórunk, hogy megelőzzük a csomósodást. Ezután apránként hozzáadjuk a maradék kukoricadarát, közben folyamatosan keverjük, amíg sűrű, krémes kását nem kapunk. Fontos, hogy lassú tűzön főzzük, nehogy odaégjen.

Amikor a kása elkészült, belekeverjük a vajat, majd kivajazott tálba vagy tepsibe simítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni. Ezután tetszés szerint szeletelhetjük, vagy szaggatóformával kiszúrhatjuk.

Ha pirítva szeretnénk tálalni, serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül, oldalanként körülbelül 2 percig sütjük, amíg aranybarna és enyhén ropogós nem lesz.

Tipp

A puliszka ízesíthető reszelt sajttal, fokhagymával vagy friss fűszernövényekkel is. Tálalhatjuk tejföllel, pirított szalonnával, de akár zöldséges raguk, gombapaprikás vagy pörkölt mellé is kiváló.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is