Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kívül aranyszínűre sül, belül pedig finom, szaftos lekvár vár – egyszerű, mégis különleges vendégváró finomság.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.11.

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítése

A lisztet, porcukrot és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg margarint. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne, végül hozzáöntjük a tejet és a tojás sárgáját. Összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez az áfonyalekvárt összekeverjük a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 2–3 mm vastagra nyújtjuk, majd 10 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A korongok szélét enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, a közepére egy kevés tölteléket halmozunk, félbehajtjuk és a széleket alaposan összenyomkodjuk. Villával is rányomkodhatjuk, hogy biztosan ne nyíljon szét sütés közben.

Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük a táskákat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp

Ha sütőben szeretnénk elkészíteni, a táskákat kenjük meg tojással és 190 fokon 15–20 perc alatt süssük aranybarnára. Így kevésbé lesz olajos, de ugyanúgy finom marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is