Elkészítése
A lisztet, porcukrot és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg margarint. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne, végül hozzáöntjük a tejet és a tojás sárgáját. Összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez az áfonyalekvárt összekeverjük a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen 2–3 mm vastagra nyújtjuk, majd 10 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A korongok szélét enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, a közepére egy kevés tölteléket halmozunk, félbehajtjuk és a széleket alaposan összenyomkodjuk. Villával is rányomkodhatjuk, hogy biztosan ne nyíljon szét sütés közben.
Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük a táskákat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp
Ha sütőben szeretnénk elkészíteni, a táskákat kenjük meg tojással és 190 fokon 15–20 perc alatt süssük aranybarnára. Így kevésbé lesz olajos, de ugyanúgy finom marad.
