Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zakuszka hagyományos erdélyi-zsengecsíki étel, amelyet leggyakrabban kenyérre kenve fogyasztunk, de szószként is felhasználható húsok vagy tészták mellé. Bár elkészítése kissé időigényes, az eredmény minden fáradozást megér: sűrű, ízes krém, amely sokáig eláll az üvegekben.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

Padlizsán előkészítése

A padlizsánokat egészben, héjastól a sütőben puhára sütjük. Ezután hideg vízbe tesszük, megpucoljuk, majd jól kicsepegtetjük, és ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.

Zöldségek előkészítése

A hagymát, a paprikát és a paradicsomot szintén ledaráljuk. Egy nagyobb edényben az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Ezután beleöntjük a paradicsomlevet is.

Fűszerezés és főzés

A zöldségalaphoz hozzáadjuk a szemes borsot, a babérlevelet, a sót és a tartósítót. Végül belekeverjük a padlizsánpürét is, és az egészet lassú tűzön, folyamatos keverés mellett összefőzzük, amíg kellően sűrű, krémes állagot kapunk.

Üvegezés

A forró zakuszkát tiszta, száraz üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük, ahol lassan kihűl.

Tipp

Ha szeretnénk gazdagítani az ízét, kevés csípős paprikát vagy fokhagymát is adhatunk hozzá főzés közben. A zakuszka remek kísérő hideg téli napokon, de ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is