Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Cékla ropogós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cékla ropogós egy egyszerűen elkészíthető, különleges zöldséges fogás. A fűszeres, kívül ropogós, belül szaftos céklakorongokat a pikáns tormakrém teszi igazán izgalmassá. Könnyű vacsoraként, köretként vagy akár vendégváró falatként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
roner
Beküldte: 2013.10.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Tormakrém elkészítése

A tejfölt összekeverjük az ecetes reszelt tormával. Keverés közben kóstoljuk, mert nem biztos, hogy az egész üveg tormára szükség van. Ízlés szerint beállítjuk az erősségét, majd a kész krémet hűtőbe tesszük tálalásig.

Ropogós massza előkészítése

A céklát és a lilahagymát meghámozzuk, majd lereszeljük (aprítógépet is használhatunk). Megsózzuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk a fölösleges nedvességet. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zsemlemorzsát, valamint a borsot és a köményt. Az egészet jól összekeverjük, amíg formálható masszát kapunk.

Sütés

Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A lágy masszából evőkanálnyi adagokat teszünk bele, és mindkét oldalukat ropogósra sütjük.

Tálalás

A frissen sült céklakorongokat héjában sült burgonyával és a hűtött tormakrémmel kínáljuk.

Tipp

A masszába keverhetünk kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott petrezselymet is. Ha könnyebb változatot szeretnénk, a céklakorongokat sütőpapírral bélelt tepsiben is megsüthetjük kevés olajjal megkenve.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
roner
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is