Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hókifli a klasszikus ünnepi sütemények közé tartozik, amely puha, omlós tésztából és ízletes diós töltelékből készül. Jellegzetessége, hogy sütés után még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk, így lesz igazán finom és hófehér bevonatú. Hosszabb pihentetés után még jobban összeérnek az ízek, ezért előre is elkészíthető.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.13.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés cukros, hideg tejbe morzsoljuk, csak elkeverjük, nem futtatjuk fel. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a porcukrot és a csipet sót. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a maradék tejet és az élesztős tejet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát lefóliázva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. (Akár előző nap is elkészíthető, ilyenkor sütés előtt át kell gyúrni.)

Töltelék elkészítése

A vizet a cukorral, a mézzel és a mazsolával felforraljuk. Ezután belekeverjük a darált diót, a kekszmorzsát és ízlés szerint a reszelt citromhéjat. A tölteléket teljesen kihűtjük, mielőtt a tésztába kerül.

Formázás és sütés

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 2–3 mm vastagra nyújtjuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A közepére kisebb henger alakú tölteléket teszünk, majd a tésztát kifli formára hajtjuk. Másik módszerként a tésztát csíkokra, majd háromszögekre vághatjuk, és úgy formázhatjuk kiflivé.

A kifliket sütőpapíros tepsire rakjuk, tojással nem kenjük le, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15–20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a kiflik világosak maradnak, és csak enyhén színesednek a szélek.

Bevonás

A frissen sült kifliket még melegen vaníliás porcukorral összekevert porcukorba forgatjuk, hogy szép fehér réteget kapjanak.

Tipp

A hókiflit más töltelékkel is elkészíthetjük, például darált mákkal vagy gesztenyével. Tároláskor fémdobozban napokig friss marad, sőt az ízek összeérése után még finomabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is