Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pudingos csigák a klasszikus kakaós változat krémesebb, lágyabb testvérei. A vaníliás pudinggal töltött kelt tészta könnyű és puha, így igazán különleges édesség lesz belőle. Kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy vendégvárónak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.13.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Puding elkészítése

A vaníliás pudingport a 4 dl tejjel és a cukorral a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, de kevesebb tejjel, hogy sűrűbb, jól kenhető krémet kapjunk. Teljesen kihűtjük, mielőtt a tésztába kerül.

Tészta elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék tejben elkeverjük a cukrot, a vajat és a tojássárgákat. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tejes keveréket, majd sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Csigák formázása

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, egyenletesen megkenjük a kihűlt pudinggal, majd szorosan feltekerjük. Éles késsel 1,5–2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A csigákat még 10–15 percig pihentetjük.

Sütés

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, és a csigákat aranybarnára sütjük.

Tipp

A puding ízesítését variálhatjuk: készíthetjük csokoládés, karamellás vagy puncs ízű pudinggal is. Ha még különlegesebbre vágyunk, a pudingrétegre szórhatunk egy kevés mazsolát vagy aprított diót.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is