Elkészítése
Puding elkészítése
A vaníliás pudingport a 4 dl tejjel és a cukorral a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, de kevesebb tejjel, hogy sűrűbb, jól kenhető krémet kapjunk. Teljesen kihűtjük, mielőtt a tésztába kerül.
Tészta elkészítése
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék tejben elkeverjük a cukrot, a vajat és a tojássárgákat. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tejes keveréket, majd sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Csigák formázása
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, egyenletesen megkenjük a kihűlt pudinggal, majd szorosan feltekerjük. Éles késsel 1,5–2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A csigákat még 10–15 percig pihentetjük.
Sütés
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, és a csigákat aranybarnára sütjük.
Tipp
A puding ízesítését variálhatjuk: készíthetjük csokoládés, karamellás vagy puncs ízű pudinggal is. Ha még különlegesebbre vágyunk, a pudingrétegre szórhatunk egy kevés mazsolát vagy aprított diót.
