Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kókuszos krémes kocka egy igazi ünnepi sütemény, amely látványos és nagyon finom. A kókuszos piskóta, a kávéval ízesített krém és a habtejszín rétege különleges harmóniát alkot. Kiadós és mutatós desszert, amely minden alkalomra remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.10.13.

Tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket. A masszát egy 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A tésztát teljesen kihűtjük.

Krém elkészítése

A pudingport, a lisztet, a tojássárgákat, a porcukrot és egy kevés tejet simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A kihűlt pudingot a margarinnal és az őrölt kávéval habosra keverjük, így könnyű, ízes krémet kapunk. A krémet a kókuszos tésztára simítjuk.

Tetejére

A habtejszínt kemény habbá verjük, és a krémrétegre egyenletesen eloszlatjuk. A süteményt hűtőben pihentetjük, majd kockára vágva kínáljuk.

Tipp

A tetejét megszórhatjuk kevés pirított kókuszreszelékkel vagy csokireszelékkel. Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a krémhez tehetünk egy kevés vaníliakivonatot is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is