Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombalevesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Tejszínes, citromos gombaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejszínes, citromos gombaleves könnyű, mégis laktató fogás, amelyben a friss zöldségek és a gomba ízei harmonikusan keverednek a tejszín selymességével. A citrom frissítő savanykássága különlegessé teszi ezt a levest, amely ideális előételként vagy könnyű vacsoraként is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.10.13.

Hozzávalók 6 személyre

Levesbetétnek

Elkészítése

Leves alap elkészítése

A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük, a vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a fehérrépát és a gombát, majd megszórjuk sóval, ételízesítővel, fehér borssal, pirospaprikával, és beletesszük a zellerzöldet és a petrezselyemzöldet is. Fedő alatt, víz hozzáadása nélkül 10–15 percig pároljuk, amíg a gomba levet enged.

Főzés és ízesítés

A párolás után felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben a főzőtejszínt kevés forró levessel elkeverjük, majd visszaöntjük a lábosba. Újraforraljuk, majd levesszük a tűzről, és csak ekkor adjuk hozzá a frissen facsart citromlevet, hogy a tejszín ne csapódjon ki.

Levesbetét

A kis kockatésztát külön sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a leveshez kínáljuk.

Tipp

Ha még tartalmasabbá szeretnénk tenni, a levesbe főzhetünk apróra vágott csirkemellet is. A citromlevet ízlés szerint fokozatosan adagoljuk, így beállíthatjuk a leves friss savanykás ízét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is