Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Gombás, göngyölt sertéskaraj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombás, göngyölt sertéskaraj mutatós és laktató fogás, amelyben a fűszeres hústekercs és a szaftos gombás töltelék tökéletesen kiegészítik egymást. Ünnepi alkalmakra, de egy hétvégi ebédhez is remek választás, különösen, ha friss zöldségkörettel tálaljuk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.10.13.

Hozzávalók

A töltelékhez

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a leve teljesen elfő. Ezután beleszórjuk az aprított petrezselymet, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

Hús előkészítése és töltés

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Alufóliát meglocsolunk kevés olajjal, megszórjuk grillfűszerrel, és ráfektetjük a hússzeleteket. Az egyik oldalukra teszünk a gombás töltelékből, majd szorosan felgöngyöljük, és az alufóliába betekerve rögzítjük.

Sütés

A hústekercseket tepsire vagy sütőrácsra helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

A fóliából kibontott hústekercseket felszeletelve kínáljuk. Köretként jól illik mellé a sült, csípős fűszerezésű zöldség vagy akár burgonyapüré.

Tipp

A gombás tölteléket gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy apróra vágott sonkával is. Ha szeretnénk, a karaj helyett csirkemellből is elkészíthetjük, így könnyebb, diétásabb változatot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is