Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Túrós stangli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrós stangli egyszerű, mégis nagyon finom sós ropogtatnivaló. A túrótól puha és omlós, a tetején lévő sajt vagy magvak pedig ropogós ízt adnak neki. Kiváló vendégváró falat vagy gyors uzsonna, amit előre is elkészíthetünk, hiszen a tészta pihentetést igényel.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.13.

Tésztához

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a vajat, a túrót és a sót összegyúrjuk, amíg egynemű, jól formázható tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a tészta összeérjen és könnyebben kezelhető legyen.

Formázás és sütés

Másnap a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra sodorjuk. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal, majd hosszabb csíkokra vágjuk. A stanglikat vajjal kikent tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp

A tetejére szórhatunk köménymagot, szezámmagot vagy lenmagot is, így változatosabb ízeket érhetünk el. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a tésztába kevés reszelt sajtot is gyúrhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is