Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Muffin receptek

Almás muffin

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás muffin egyszerű, illatos sütemény, amelyben a fahéj, a dió és a szaftos alma harmonikusan egészítik ki egymást. A tetején lévő almaszeletek és a ropogós diós-fahéjas szórás teszik igazán mutatóssá és ízletessé. Ideális desszert hétköznapokra, de vendégvárónak is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.13.

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

Töltelék elkészítése

Az almát durvára reszeljük, majd a mazsolával és a porcukorral összekeverjük. Félretesszük, amíg a tészta elkészül.

Tészta elkészítése

A tojást felverjük, majd hozzákeverjük a porcukrot, az olajat és a joghurtot, és jó habosra dolgozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, az aprított diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát. Ezután a száraz keveréket a tojásos masszához adjuk, és sima tésztává dolgozzuk.

Muffin összeállítása

A muffin sütő mélyedéseit kikenjük margarinnal vagy muffin papírral béleljük. Mindegyik mélyedést félig megtöltjük tésztával, a közepére teszünk egy kiskanál tölteléket, majd ismét tésztával fedjük be. A tetejére egy almaszeletet helyezünk, és megszórjuk a dióból, fahéjból és cukorból álló keverékkel.

Sütés

A muffinokat 180 °C-ra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt megsütjük, amíg a tetejük szép aranybarnára sül.

Tipp

A mazsolát lecserélhetjük apróra vágott aszalt áfonyára vagy barackra is. Ha szeretjük a különlegesebb ízeket, a töltelékbe tehetünk egy kevés reszelt citromhéjat, amely frissességet ad a muffinoknak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is