Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rakott kel klasszikus magyaros egytálétel, amely tartalmas és kiadós vacsoraként vagy ebédként is megállja a helyét. A kelkáposzta, a párolt rizs, a fűszeres darált hús és a tejföl rétegezése igazi magyaros fogást eredményez, amelyet az egész család szeretni fog.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.10.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A kelkáposztát négybe vágjuk, a torzsát eltávolítjuk, majd sós, ételízesítős vízben 15–20 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.

Hús elkészítése

Egy kevés olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét elfövi. Ezután megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk.

Rétegezés és sütés

Egy tepsi aljára a főtt káposzta felét rétegezzük. Erre kerül a párolt rizs, majd a fűszeres hús. A tetejét befedjük a maradék káposztával, és egyenletesen meglocsoljuk a tejföllel. A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 35–40 perc alatt készre sütjük.

Tipp

A húsos töltelékbe tehetünk egy kevés zúzott fokhagymát vagy apróra vágott füstölt szalonnát is, így még karakteresebb ízt kapunk. Tálaláskor friss kenyérrel vagy savanyúsággal kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is