Elkészítése
Előkészítés
A kelkáposztát négybe vágjuk, a torzsát eltávolítjuk, majd sós, ételízesítős vízben 15–20 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
Hús elkészítése
Egy kevés olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét elfövi. Ezután megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk.
Rétegezés és sütés
Egy tepsi aljára a főtt káposzta felét rétegezzük. Erre kerül a párolt rizs, majd a fűszeres hús. A tetejét befedjük a maradék káposztával, és egyenletesen meglocsoljuk a tejföllel. A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 35–40 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A húsos töltelékbe tehetünk egy kevés zúzott fokhagymát vagy apróra vágott füstölt szalonnát is, így még karakteresebb ízt kapunk. Tálaláskor friss kenyérrel vagy savanyúsággal kínáljuk.
