Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Fokhagymás- fűszeres zsömle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Házi péksütemény, amely tönköly- és rozsliszt keverékéből készül. A fokhagyma és az ételízesítő különleges aromát ad neki, a tetején a szezámmag pedig ropogósra pirul. Frissen sütve levesekhez, salátákhoz vagy önmagában is kitűnő választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kitti_recept
Beküldte: 2013.10.15.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

A kétféle lisztet egy tálban összekeverjük. Az élesztőt a langyos vízben a cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztkeverékhez a sóval, olajjal, ételízesítővel és a belereszelt fokhagymával együtt. A tésztát alaposan kidagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 8 egyforma részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kellő távolságra egymástól. Ismét 1 órát kelesztjük. Ezután a tetejüket lekenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on 15 perc alatt szép vörösesbarnára sütjük.

Tipp

Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, a tetejét sütés előtt fokhagymás olajjal is megkenhetjük. A zsömléket fűszeres vajjal vagy sajtkrémmel megkenve is kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kitti_recept
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is