Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Almás pite az egyik legismertebb és legkedveltebb sütemény, amely mindig sikert arat a családi asztalon. Az omlós tészta és a fahéjas, citrommal ízesített almás töltelék tökéletes párosítás. Melegen és hidegen, egy csésze tea vagy kávé mellé is nagyszerű választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.18.

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és rögtön meglocsoljuk a citrom levével. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Egy nagy serpenyőben vajat olvasztunk, majd ezen a fűszeres almát addig pároljuk, amíg elfő a leve. Ezután teljesen kihűtjük.

A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint vagy vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját és a tejfölt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk.

A tészta egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk, és a kikent tepsibe tesszük. Meghintjük kekszmorzsával, majd rákanalazzuk és elsimítjuk az almatölteléket. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a töltelék tetejére helyezzük, és villával megszurkáljuk. Végül a tojássárgájával lekenjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp

A pite másnapra is finom marad, így akár előre is elkészíthetjük vendégvárónak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is