Elkészítése
A répát, a zellert, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés vízben puhára főzzük. A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután ledaráljuk, majd hozzákeverjük a fűszereket, a mustárt, az ecetet és a puhára főtt zöldségeket.
Az egészet botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre és lekvár állagúra sűrítjük. Végül szalicilt keverünk hozzá, üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp
A ketchupot ízesíthetjük csípős paprikával vagy chilivel, ha pikánsabb változatot szeretnénk. A kész szósz jól passzol sült krumplihoz, húsételekhez vagy akár szendvicsekhez is.


