Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az epres túrógombóc friss, gyümölcsös desszert, amely a klasszikus túrógombócot még különlegesebbé teszi. A lágy túrós massza és az édes eper találkozása igazi tavaszi-nyári finomság, amit könnyen elkészíthetünk otthon.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
cat983
Beküldte: 2013.10.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A vajat elkeverjük a tojások sárgájával, kevés sóval és ízlés szerint porcukorral. Hozzáadjuk az áttört túrót, majd a búzadarát. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. A masszát lefedve egy órán át pihentetjük, hogy a dara megszívja magát.

A pihentetett tésztából gombócokat formázunk, mindegyik közepébe egy szem epret teszünk. Forró, enyhén sós vízben kifőzzük őket, majd szűrőkanállal kiemeljük. Ezután pirított zsemlemorzsában megforgatjuk a gombócokat, és azonnal tálaljuk.

Tipp

A gombócokat porcukorral megszórva vagy vaníliasodóval leöntve is kínálhatjuk. Ha változatosságra vágyunk, az epret helyettesíthetjük sárgabarackkal vagy szilvával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
cat983
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is