Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőttek

Befőzés

Birsalma befőtt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A birsalma befőtt különleges, fűszeres ízű tartósítási módja ennek az őszi gyümölcsnek. Süteményekhez, húsételek mellé köretként vagy egyszerűen desszertként is fogyaszthatjuk. Elkészítése egyszerű, és a kamrában hónapokig eltartható.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A birsalmát meghámozzuk, kockákra vágjuk és alaposan megmossuk. Egy lábasban annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje, majd feltesszük főni. Amikor a víz felforrt, hozzáadjuk a cukrot (1 kg gyümölcshöz kb. 10 dkg cukrot számolunk), valamint a nátrium-benzoátot.

A forró birsalmát és levét előmelegített üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd a megtöltött üvegeket fél órán át dunsztoljuk. Hagyjuk a dunsztban kihűlni, és már mehet is a kamrapolcra.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a főzővízhez tehetünk egy darab fahéjat vagy néhány szegfűszeget is. A befőtt így nemcsak desszertként, hanem húsételek mellé kínálva is remekül illik.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is