Elkészítése
Az újkrumplit alaposan megmossuk, héját szivaccsal ledörzsöljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjét is felhasználjuk. Egy lábasban kevés olajon átforgatjuk a hagymát, majd félrehúzva megszórjuk pirospaprikával, és egy korty vízzel felöntjük, hogy ne keseredjen meg.
Hozzáadjuk a krumplit, a cikkekre vágott paradicsomot, a megtisztított, egészben hagyott fokhagymát és a babérlevelet. Felöntjük a zöldségalaplével (szükség esetén vízzel pótolhatjuk), és félig lefedve főzzük. Amikor a krumpli majdnem megpuhult, hozzáadjuk a félkarikákra vágott főzőkolbászt.
A tejfölt simára keverjük a keményítővel és egy merőkanál forró levessel, majd visszaöntjük a fazékba, és egyet forralunk rajta. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával, majd ízlés szerint néhány csepp almaecettel frissítjük.
Tipp
A levest gazdagíthatjuk sárgarépával vagy zellerrel is, így még tartalmasabb lesz. Friss, ropogós kenyérrel kínálva a legfinomabb.
