Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Lapocka lecsóágyon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lapocka lecsóágyon laktató és ízletes egytálétel, amelyben a szaftos hús és a zöldséges alap tökéletesen kiegészítik egymást. Egyszerű elkészíteni, mégis igazi házias fogás, amely családi ebédeken biztosan sikert arat.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sikli Timi
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk, és a sütőtál aljára terítjük. Ráhalmozzuk a felvágott paprikát és paradicsomot, ez képezi a zöldségágyat.

A lapockát minden oldalán megszórjuk sertéssült fűszersóval és majoránnával, majd a zöldségekre fektetjük. Egy kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül egy órán át pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Ezután levesszük a fedőt, a húst megöntözzük egy kevés lecsós lével, és visszatesszük a sütőbe, hogy piruljon.

Tipp

A lecsós alapot gazdagíthatjuk csípős paprikával vagy egy kevés füstölt szalonnával is, így még karakteresebb ízt kapunk. Köretként friss kenyér vagy főtt burgonya illik hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is