Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Céklasaláták

Saláta receptek

Joghurtos céklasaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A joghurtos céklasaláta frissítő és könnyű köret, amely remekül illik húsételek mellé, de önálló fogásként is fogyasztható. A céklát a joghurt, a majonéz és a torma pikáns íze teszi különlegessé. Néhány óra pihentetés után igazán összeérnek az ízek, így még finomabb lesz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A megfőtt és kihűtött céklát feldaraboljuk. Ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vághatjuk, a lényeg, hogy ne túl apróra, hanem vaskosabb darabokat kapjunk.

A natúr joghurtot elkeverjük a majonézzel, a csipet sóval, cukorral és az ecetes tormával. Ezzel a keverékkel nyakon öntjük a feldarabolt céklát, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a szósz.

Tálalás előtt megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel, majd hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek szépen összeérjenek.

Tipp

A salátát gazdagíthatjuk egy kevés apróra vágott almával vagy dióval is, így frissebb és még izgalmasabb ízvilágot kapunk. Ha lágyabb ízt szeretnénk, a torma mennyiségét csökkenthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is