Elkészítése
Ragu elkészítése
A bacont apró kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan lepirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felszeletelt gombát. Addig pirítjuk, amíg a gomba el nem fővi a levét.
Ezután beleszórjuk a kockára vágott cukkinit, és az egészet összepirítjuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel (vagy keményítővel), majd a raguhoz adjuk. A tészta főzővizéből annyit öntünk hozzá, hogy krémes, szaftos állagot kapjunk. Ízesítjük majoránnával és egy kevés delikáttal.
Tészta főzése és tálalás
A makarónit a csomagolásán található utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük. A ragut a makarónival összeforgatjuk, majd a tetejét reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Tipp
A raguba tehetünk egy kevés erőspaprikát vagy chiliport, ha csípősebbre szeretnénk. A sajt helyett reszelt parmezánnal is kínálhatjuk, amely különlegesebb ízt ad az ételnek.
