Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Töltött lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött lángos igazi laktató finomság, amit sokféle töltelékkel elkészíthetünk. A klasszikus sajtos, sonkás vagy gombás változat mellett számtalan egyéni ízvilágot kipróbálhatunk. Kívül ropogós, belül puha, és bőven elég egy darab is belőle egy étkezésre.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.15.

Lángos

Töltelék

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet és az élesztős keveréket. A hozzávalókat sima, lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és késsel kisebb adagokat vágunk belőle. A darabokat kilapogatjuk, az egyik felükre tölteléket teszünk – például gombát, reszelt sajtot, sonkát és apróra vágott hagymát –, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

A megtöltött lángosokat rövid ideig még kelesztjük, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük.

Tipp

A töltelék variálható: tehetünk bele kolbászt, bacont, kukoricát vagy akár főtt tojást is. Ha friss gombát használunk, előtte érdemes megpárolni, de az üveges változat közvetlenül is beletehető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is