Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Kapros túrós lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kapros túrós lepény egy igazi klasszikus, amelyben a túró krémes lágysága és a friss kapor különleges íze találkozik. Könnyű, mégis tartalmas sütemény, amely desszertként és sós harapnivalóként is megállja a helyét. A sütőből kivéve szépen szeletelhető, hidegen és melegen is fogyasztható.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.19.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáöntjük az élesztős keveréket, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk a vajat és egy csipet sót. Könnyű tésztát gyúrunk belőle, amit kézzel is gyorsan össze lehet állítani.

A tésztát rövid ideig pihentetjük, majd kinyújtjuk, és egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy peremet hagyunk neki.

A töltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, kevés sóval, a grízzel, a sütőporral, a felolvasztott, de nem forró vajjal, a tojások sárgájával és az apróra vágott kaporral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós keverékhez forgatjuk. Az elkészült tölteléket a tésztára simítjuk.

A tetejére foltokban tejfölt kanalazunk, amit előzőleg ízlés szerint kevés cukorral ízesítünk. Az előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a lepény teteje szép barnás foltokat kap.

Kihűtve szépen szeletelhető, porcukorral megszórva még ízletesebb, de önmagában is finom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is