Elkészítése
A 60 dkg pulykacomb filét csíkokra vágjuk. A hagymát és a 2 gerezd fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Rátesszük a húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Meghintjük ételízesítővel és őrölt borssal, majd felöntjük 2 dl félédes fehérborral.
Fedő alatt, kis lángon kb. 45 percig pároljuk, közben néha átkeverjük. Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk a 45 dkg brokkolirózsát, és további kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldség is megpuhul.
Közben a 2 dl főzőtejszínt egy tálba tesszük, merünk hozzá pár kanálnyit a forró szaftból, simára keverjük, majd visszaöntjük a ragura. Az egészet összeforraljuk, hogy besűrűsödjön a mártás. Frissen főtt nokedlivel tálaljuk.
Tipp
A ragut még ízletesebbé tehetjük, ha a brokkoli mellé pár szál sárgarépát is adunk. Ha krémesebb mártást szeretnénk, a tejszínt egy kevés reszelt sajttal is dúsíthatjuk. Köretként a nokedli mellett jól illik hozzá a párolt rizs is.
