Elkészítése
A pulykahúst csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma aranyszínű, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Lefedve puhára pároljuk.
Közben egy tálban összekeverjük a sajtkrémet a tejföllel és kevés vízzel, hogy könnyen elkeverhető legyen. Amikor a hús és a zöldbab megpuhult, a fedőt levesszük, és az egészet zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a sajtos-tejfölös mártást, és pár percig főzzük, amíg összeérnek az ízek.
Tálaláskor megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemzölddel vagy zöldfűszer keverékkel.
Tipp
A ragut variálhatjuk úgy is, hogy a zöldbab mellé kerül bele egy kevés sárgarépa vagy kukorica. Köretként főtt rizs vagy friss, ropogós kenyér illik hozzá legjobban.
