Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldbabos pulykaragu könnyen elkészíthető, mégis kiadós egytálétel, amelyben a pulykahús és a zöldbab találkozik egy krémes, sajtos-tejfölös mártásban. Remek választás hétköznapi ebédhez vagy vacsorához, különösen akkor, ha laktató, de nem túl nehéz fogást keresünk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A pulykahúst csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma aranyszínű, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Lefedve puhára pároljuk.

Közben egy tálban összekeverjük a sajtkrémet a tejföllel és kevés vízzel, hogy könnyen elkeverhető legyen. Amikor a hús és a zöldbab megpuhult, a fedőt levesszük, és az egészet zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a sajtos-tejfölös mártást, és pár percig főzzük, amíg összeérnek az ízek.

Tálaláskor megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemzölddel vagy zöldfűszer keverékkel.

Tipp

A ragut variálhatjuk úgy is, hogy a zöldbab mellé kerül bele egy kevés sárgarépa vagy kukorica. Köretként főtt rizs vagy friss, ropogós kenyér illik hozzá legjobban.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is