Elkészítése
A májat vékony csíkokra vágjuk. A sertéscombot felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon átsütjük, majd félretesszük.
A visszamaradt zsiradékból kb. 2 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben, és azon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a májat, felöntjük kb. 1,5 dl forró vízzel, borsozzuk és majoránnával fűszerezzük. Ezután belekeverjük a felszeletelt paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát, majd fedő alatt majdnem készre főzzük. Ha a leve elpárolog, kevés vízzel pótoljuk.
Amikor a máj és a zöldségek már majdnem puhák, visszatesszük a hússzeleteket is. Meghintjük pirospaprikával, és egy kevés vízzel felöntve készre főzzük.
Tipp
A pecsenyét tálalhatjuk petrezselymes burgonyával vagy tarhonyával is. Ha szeretnénk pikánsabbá tenni, tehetünk bele egy kevés csípős paprikát vagy erős paprikakrémet.

