Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Gundel palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Gundel palacsinta a magyar konyha egyik legismertebb desszertje, amely a diós-rumos töltelék és a gazdag csokoládéöntet miatt vált igazi klasszikussá. Ünnepi alkalmakon és vendégváráskor mindig nagy sikert arat.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.10.21.

A palacsinta tésztához

A diótöltelékhez

A csokoládéöntethez

A tálaláshoz

Elkészítése

Palacsinta

A lisztet, tojásokat, olajat, cukrot, sót, tejet és szódavizet csomómentesre keverjük, majd fél órát pihenni hagyjuk. Vékonyan olajozott palacsintasütőben 14 darab palacsintát sütünk.

Diótöltelék

A tejet a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a darált diót, a mazsolát és a rumot.

Csokoládéöntet

A tojássárgákat és a lisztet simára keverjük 1 dl tejjel. A maradék tejet felforrósítjuk a kakaóporral és az apróra tört csokoládéval. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keveréket, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Nem szabad felforralni, hogy a tojás ne csapódjon ki. Végül rummal ízesítjük.

Összeállítás

A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel, félbehajtjuk, majd negyedekbe hajtva tálra tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Feltekerve is tálalhatjuk. Forró csokoládéöntettel leöntjük, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp

A csokoládéöntethez adhatunk kevés tejszínt, így még selymesebb lesz. A diós töltelékbe pedig apróra vágott kandírozott narancshéjat is keverhetünk, ami különleges ízt ad a desszertnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is