Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Mézes-fahéjas almatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes-fahéjas almatorta omlós tésztával és szaftos, illatos almatöltelékkel készül. A méz, a fahéj és a citrom friss íze különlegessé teszi, a tetejére kent baracklekvár pedig szép fényt és plusz ízt ad.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.10.21.

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

Tészta

A lisztet a vajjal, a cukorral, a sóval és a hideg vízzel összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Egy lábasban a mézzel párolni kezdjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, valamint a fahéjat. Ha kihűlt, belekeverjük az étkezési keményítőt.

Összeállítás és sütés

A tortaformát (24 cm) sütőpapírral kibéleljük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és úgy helyezzük a formába, hogy a perem tetejéig érjen. Beleöntjük a kihűlt almás tölteléket, majd befedjük a maradék kinyújtott tésztával. A tetejét megszurkáljuk vagy kis nyílást hagyunk rajta, hogy a gőz távozhasson.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, míg a teteje szép pirosra sül. A még forró tortát baracklekvárral megkenjük, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután vesszük le a kapcsos részt.

Tipp

A tölteléket feldobhatjuk egy marék durvára vágott dióval vagy mazsolával is. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a méz mellé adhatunk egy kevés gyömbért vagy szegfűszeget.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is