Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott finomságok

Rakott zöldbab

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rakott zöldbab egy tartalmas, házias egytálétel, amelyben a zöldbab, a darált hús és a rizs találkozik a selymes besamel mártással. Egyszerű alapanyagokból készül, mégis igazi klasszikus, amit családi ebédeken is szívesen tálalhatunk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

Besamelhez

Elkészítése

Alaprétegek

A rizst megfőzzük, a zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és sós vízben szintén megfőzzük. Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát. Amikor a hús kifehéredett, megszórjuk pirospaprikával, sóval, őrölt köménnyel, és kb. 1 dl vízzel felöntve puhára pároljuk. Ha kész, a rizzsel összekeverhetjük, de rétegezhetjük külön is.

Összeállítás

Egy tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük. A zöldbab felét belesimítjuk, erre kerül a rizses hús, majd a maradék zöldbab. A tetejét egyenletesen bevonjuk a besamel mártással.

Besamel mártás

A vajat megolvasztjuk, a lisztet lassú tűzön megpirítjuk benne. Fokozatosan hozzáöntjük a hideg tejet, közben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Sóval, borssal ízesítjük. Ízlés szerint kevés reszelt sajtot is adhatunk hozzá.

Sütés

A tepsit 170–180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje aranyszínt kap.

Tipp

A besamel mártást gazdagíthatjuk szerecsendióval, a rakottas tetejére pedig reszelt sajtot szórhatunk, így finom, ropogós kéreg sül rá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is