Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rizses hús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizses hús a magyar konyha egyik klasszikus, kiadós fogása. A szaftos pörkölt és a pergős rizs találkozásából egyszerű, mégis nagyon laktató étel születik, amelyet szinte mindenki ismer.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd belekeverjük a húst. Visszatesszük a tűzre, és addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát (és ízlés szerint paradicsomot is).

A hús levet enged, majd ha elfő, mindig kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk puhára.

Közben a rizst kétszeres mennyiségű vízben, sóval és ételízesítővel ízesítve, lefedve alacsony lángon puhára főzzük.

Amikor a pörkölt és a rizs is elkészült, összekeverjük őket, majd azonnal tálaljuk.

Tipp

A rizses húst savanyúsággal vagy kovászos uborkával érdemes kínálni. Ha tartalmasabb ízt szeretnénk, a rizs főzővizét lecserélhetjük alaplére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is