Elkészítése
A sült csirkét kicsontozzuk, húsát 1 cm vastag szeletekre daraboljuk. A makarónit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, és kevés olajjal átforgatjuk. A vöröshagymát lereszeljük, egy evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük, és kb. 5 percig főzzük.
Egy tűzálló tálat kikenünk a margarin felével. Az aljára tesszük a makaróni egyharmadát, erre a csirkehús felét, majd a mártás felét és a reszelt sajt egyharmadát. Ismét makarónit terítünk rá, majd a maradék csirkehúst, a mártást és a margarint. A tetejére a maradék makaróni és sajt kerül.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul és aranyszínű lesz.
Tipp
A rétegek közé tehetünk egy kevés főtt zöldséget, például brokkolit vagy cukkinit is. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, szórhatunk a tetejére oregánót vagy bazsalikomot a sajt mellé.

