Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Krumplis pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krumplis pogácsa az egyik legfinomabb, legpuhább sós sütemény, amit bármilyen alkalomra elkészíthetünk. A főtt burgonya miatt a tésztája lágy és omlós, a hajtogatásnak köszönhetően pedig szép, réteges szerkezetű lesz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ildikó Hajdu
Beküldte: 2013.11.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejfölbe keverjük a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk kicsit pihenni. Egy nagy tálban összegyúrjuk az áttört burgonyát, a lisztet, a zsírt, a margarint, a sót és a tojássárgákat, végül hozzáadjuk az élesztős tejfölt. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd összehajtogatjuk: először hosszában, aztán keresztben. 20 percre hűtőbe tesszük. A hajtogatást összesen háromszor ismételjük meg.

Az utolsó pihentetés után a tésztát ismét ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük. A hideg sütőbe tesszük, 180 fokon aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Ildikó Hajdu
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is