Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Fradi szelet egy mutatós és frissítő sütemény, amely különleges színével és ízével biztosan kitűnik a desszertek közül. A mandulás piskóta, a lágy túrókrém és a kivi szörpből készült zöld máz együtt igazán különleges édességet alkot. Vendégvárónak és ünnepi alkalmakra is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.10.22.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

Piskóta készítése

A tojásokat a liszttel, sütőporral, mandulaaromával és az étolajjal habverő segítségével jó alaposan felverjük. A masszát sütőpapírral bélelt, 22×38 cm-es tepsibe simítjuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, kihűtjük és eltávolítjuk róla a sütőpapírt.

Krém készítése

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, és alaposan összedolgozzuk. A krémet a kihűlt piskótára egyenletesen, vastagon rákenjük.

Máz készítése és összeállítás

A kivi szörppel elkevert pudingport sűrűre főzzük, majd még melegen a túrókrém tetejére simítjuk. Hagyjuk teljesen megdermedni.

A süteményt vizes késsel szeleteljük, így szép, tiszta vágásokat kapunk.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a túrókrémbe reszelhetünk egy kevés citromhéjat. A tetejét díszíthetjük tejszínhabrózsákkal vagy szeletelt mandulával, hogy még ünnepibb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is