Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A barackos leveles egy könnyű és mutatós sütemény, amelyben a ropogós tészta, a krémes puding, a piskótakorongok és az őszibarack darabok tökéletes harmóniát alkotnak. Gyorsan elkészíthető, mégis elegáns desszert, ami vendégvárónak vagy hétvégi édességnek is nagyszerű választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.23.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A pudingport a tejjel, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral sűrű krémmé főzzük, majd félretesszük hűlni.

A leveles tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét a tepsi méreténél kissé nagyobbra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd 6–8 perc alatt elősütjük, hogy a puding ne áztassa el. Erre egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet.

A puding tetejére sorakoztatjuk a piskótakorongokat, majd befedjük az apróra vágott barackdarabokkal. Ráhelyezzük a tészta másik felét, amit szintén megszurkálunk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.

A sütőpapír segítségével óvatosan rácsra emeljük, és teljesen kihűtjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, majd olvasztott étcsokoládét csorgatunk a tetejére.

Tipp

A barack helyett készíthetjük meggyel vagy körtével is, így változatosabb ízeket kapunk. A pudingba keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat, amitől friss, üdítő aromát kap a sütemény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is