Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Ropogós, aszalt almaszirmok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egészséges nassolnivalónak is tökéletesek, de desszertek, müzlik és sütemények díszítésére is használhatjuk. Az illatos fahéj és a karamelles íz különlegessé varázsolja ezt a gyümölcsös csemegét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A barna cukrot egy nagyobb edényben karamellizáljuk, majd óvatosan felöntjük a vízzel. Ízesítjük fahéjjal és citromlével, és addig melegítjük, amíg a karamell teljesen fel nem oldódik.

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, majd vékony karikákra vágjuk. A cukros-fahéjas lében kb. egy órán át áztatjuk őket. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk az almaszeleteket.

100 °C-ra előmelegített sütőben kezdjük szárítani, közben a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk, hogy a gőz távozni tudjon. Körülbelül egy óra elteltével megforgatjuk az almaszeleteket, majd további egy órán át szárítjuk. Akkor jó, ha ropogósra szikkadtak.

A kihűlt almakarikákat szellős helyen tároljuk, így sokáig megőrzik a ropogósságukat.

Tipp

Az almaszeleteket szárítás előtt megszórhatjuk egy kevés vaníliás cukorral is, így még illatosabb és édesebb lesz a végeredmény. Ha változatosságra vágyunk, keverhetünk a szirupba szegfűszeget vagy egy kevés reszelt gyömbért is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is