Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Céklás húsgolyók

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A céklás húsgolyók különleges és színes változatai a klasszikus fasírtnak. A cékla nemcsak szép színt, hanem finom, édeskés ízt is ad a golyóknak, így izgalmasabbá teszi az ételt. Könnyen elkészíthető, és bármilyen körettel tálalva tartalmas, laktató fogás lesz belőle.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A darált marhahúst összekeverjük az apró kockákra vágott céklával és zöldhagymával. Hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, sóval és citromborssal fűszerezzük.

Annyi zsemlemorzsát dolgozunk a masszába, hogy jól formázható legyen. Kevés olívaolajjal lágyítjuk, így a golyók sütés közben nem száradnak ki. Ezután kézzel kisebb golyókat formázunk, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk őket.

A sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük a húsgolyókat. Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk, például rizzsel, burgonyapürével vagy friss salátával.

Tipp

Ha szeretnénk még szaftosabbá tenni, a masszába keverhetünk egy tojást is. A húsgolyókat sütés helyett akár paradicsomszószban is megfőzhetjük, így egy finom, mártásos változatot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is