Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Pehelykönnyű krumplis pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pehelykönnyű krumplis pogácsa az egyik legfinomabb sós harapnivaló, amit bármikor jó szívvel megsütünk. A burgonya puhaságot ad a tésztának, így a pogácsák belül omlósak, kívül pedig finoman ropogósak lesznek. Vendégvárónak, vacsora mellé vagy akár egy pohár borhoz is remekül illik.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és krumplinyomón áttörjük.

A lisztben elmorzsoljuk a zsírt és a sót, majd hozzákeverjük a még meleg krumplit. Végül beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojást, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Letakarva, kelesztőtálban addig pihentetjük, amíg a duplájára dagad.

A megkelt tésztát kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, hogy sütés után szép színt kapjon.

Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a pogácsák szép barnára pirulnak.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, szórhatunk a pogácsák tetejére reszelt sajtot vagy köménymagot. A pogácsák a legfinomabbak frissen, de légmentesen záródó dobozban pár napig is eltarthatók.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is