Elkészítése
A burgonyát meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, és hozzáadunk 2–3 közepes babérlevelet. Addig főzzük, amíg a krumpli majdnem teljesen megpuhul.
Közben elkészítjük a rántást: kevés olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rászórjuk a lisztet, és közepes sűrűségű rántást készítünk. Amikor szép aranyszínt kap, a burgonyához keverjük.
A főzeléket összeforraljuk, megkóstoljuk, és ha már semmi sem hiányzik belőle, belekeverjük a tejfölt is. Egy pillanatig forraljuk, majd levesszük a tűzről.
Melegen tálaljuk, friss kenyérrel vagy különféle húsok mellé, például rántott szelet, sült hús, fasírt vagy pörkölt kísérőjeként.
Tipp
A főzeléket ízesíthetjük egy kevés pirospaprikával, így szép színt kap. Különlegesebb ízvilágot ad neki, ha tárkonnyal vagy majoránnával fűszerezzük. Ha sűrűbbre szeretnénk, a rántást kicsit több liszttel készítsük.
