Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Őszi csirkecomb vajas páccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az őszi csirkecomb vajas páccal egy igazi különlegesség, amelyben a szaftos hús, a vaj puhasága és a gyümölcsök édeskés íze tökéletesen harmonizál. A szilva és a füge különleges ízt ad az ételnek, a fűszeres-tejszínes öntet pedig igazán krémessé teszi. Ideális választás egy hangulatos vasárnapi ebédhez.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, majd olvasztott vajjal leöntjük, és egy éjszakán át állni hagyjuk.

Másnap a combokat egy tepsibe helyezzük, megszórjuk magyaros fűszerkeverékkel (egy keveset félreteszünk a tejszínes öntethez is). Ha kevés lenne a vaj, önthetünk alá kevés olajat és egy kis vizet is. A combokat 175 fokos sütőben sütni kezdjük.

Amikor a hús kissé megpárolódott, hozzáadjuk a gerezdekre vágott szilvát és fügét, valamint a csíkokra vágott hagymát. Időnként megforgatjuk a combokat és a tepsi levével locsoljuk.

Ha a hús szép pirosra sült, a főzőtejszínt simára keverjük egy felvert tojással és a maradék magyaros fűszerrel, majd a tepsi tartalmára öntjük. Visszatesszük a sütőbe, és további kb. 10 percig sütjük.

Burgonyapürével, hagymás vagy pirított burgonyával, esetleg rizzsel tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még intenzívebb ízt elérni, a gyümölcsöket kevés vörösborral is meglocsolhatjuk sütés előtt. Aki szereti, a tejszínes öntetbe tehet egy csipet szerecsendiót is, ami még jobban kiemeli az őszi ízeket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is