Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lekváros kifli igazi békebeli sütemény, amit sokan a nagymama konyhájából ismerhetünk. Puha, omlós tésztája és az édes, gyümölcsös töltelék együtt tökéletes párosítás. Reggelire, uzsonnára vagy vendégvárónak is nagyszerű választás, és biztosan gyorsan elfogy az asztalról.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
cat983
Beküldte: 2013.10.25.

Tészta

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, az olvasztott vajat, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan kidagasztjuk, majd letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Formázás

A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Könnyebb dolgozni vele, ha a tésztát kettéosztjuk, és két körlapot nyújtunk belőle. Ezeket 8–8 cikkre vágjuk, így összesen 16 darab kiflink lesz. Ha kisebb méretű kifliket szeretnénk, a tésztát négy részre osztjuk, így 32 darab mini kiflit kapunk.

Minden háromszög közepére egy diónyi sütésálló lekvárt teszünk, majd a szélesebb oldalától kezdve feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket tojássárgával megkenjük.

Sütés

Előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 180 fokon) 15–20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.

Tipp

A kifliket ízlés szerint variálhatjuk: készíthetjük dió-, mák- vagy gesztenyetöltelékkel is. Ha szeretnénk még mutatósabbá tenni, sütés után megszórhatjuk egy kevés porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
cat983
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is