Elkészítése
Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, majd kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A porcukrot elkeverjük fahéjjal, és alaposan megszórjuk vele az almákat.
Egy tepsiben megolvasztjuk a vajat, belehelyezzük az almákat, és mellé tesszük a szegfűszeget. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütjük, amíg az alma kissé megpuhul.
Közben a diót durvára vágjuk, majd összekeverjük a vaníliafagylalttal. A megsült almák közepét ezzel a diós fagylaltkeverékkel megtöltjük. Végül olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
Azonnal tálaljuk, hogy a meleg alma és a hideg fagylalt kontrasztja érvényesüljön.
Tipp
A desszertet még különlegesebbé tehetjük, ha egy kevés reszelt narancshéjat keverünk a dióhoz. A csokoládét helyettesíthetjük karamellszósszal is, így édesebb, lágyabb ízhatást kapunk.
