Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fagylalt receptek

Sült alma diós vaníliafagylalttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sült alma diós vaníliafagylalttal egy igazán mutatós és gyorsan elkészíthető desszert. Az illatos fűszerek, a selymes fagylalt és a roppanós dió együtt különleges ízvilágot adnak. Ideális választás egy őszi vacsora lezárásaként, de vendégvárónak is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
huszanke
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, majd kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A porcukrot elkeverjük fahéjjal, és alaposan megszórjuk vele az almákat.

Egy tepsiben megolvasztjuk a vajat, belehelyezzük az almákat, és mellé tesszük a szegfűszeget. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütjük, amíg az alma kissé megpuhul.

Közben a diót durvára vágjuk, majd összekeverjük a vaníliafagylalttal. A megsült almák közepét ezzel a diós fagylaltkeverékkel megtöltjük. Végül olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Azonnal tálaljuk, hogy a meleg alma és a hideg fagylalt kontrasztja érvényesüljön.

Tipp

A desszertet még különlegesebbé tehetjük, ha egy kevés reszelt narancshéjat keverünk a dióhoz. A csokoládét helyettesíthetjük karamellszósszal is, így édesebb, lágyabb ízhatást kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is