Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Ropogós ecetes almapaprika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A ropogós ecetes almapaprika klasszikus savanyúság, ami sok magyar konyha polcán megtalálható. Tökéletesen illik húsételekhez, pörköltekhez vagy szendvicsek mellé is. Könnyen elkészíthető, és pár hét érlelés után már fogyasztható is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
huszanke
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók

A léhez

Elkészítése

Az almapaprikákat alaposan megmossuk, és ízlés szerint félbevágjuk, vagy egészben hagyjuk.

A felöntőléhez a vizet elkeverjük az ecettel, sóval, cukorral és a borkénporral. Nem forraljuk, csak addig kevergetjük, amíg a cukor és a só teljesen feloldódik.

A tiszta üvegek aljára ízlés szerint szórunk egész feketeborsot, mustármagot, koriandermagot, valamint 1–2 darab babérlevelet. Az üvegekbe minél szorosabban belerakosgatjuk a paprikákat, majd felöntjük a hideg lével.

Az üvegeket celofánnal lefedjük, rácsavarjuk a tetejüket, és a kamra polcára tesszük. Kb. 3–4 hét érlelés után már fogyasztható.

Tipp

Ha szeretjük a csípősebb ízeket, tehetünk az üvegekbe néhány darab erőspaprikát is. A fűszerezést ízlés szerint variálhatjuk, például fokhagymagerezdekkel vagy kaporral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is