Elkészítése
A sertéstarját keresztirányban bevagdossuk, majd alaposan bedörzsöljük ételízesítővel és őrölt borssal. Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát a húsra szórjuk, hogy sülés közben átjárják az ízek.
Egy tepsibe kevés vizet öntünk, beletesszük a húst, és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és amikor a hús már majdnem kész, 3–4 evőkanál mézet csurgatunk a tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és további 4–5 percig pirítjuk, amíg a méz karamellizálódik és szép fényes mázt kap a tarja.
Melegen főtt körettel, hidegen friss kenyérrel is fogyasztható.
Tipp
A méz mellé kevés mustárt is keverhetünk, így pikánsabb lesz a máz. Ha gazdagabb ízekre vágyunk, a sütés végén egy kevés rozmaringot vagy kakukkfüvet is szórhatunk a hús tetejére.

