Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Sertéstokány főtt tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sertéstokány egy kiadós és ízletes fogás, amely főtt tésztával tálalva teljes, laktató ebédet ad. A szalonna, a hagyma és a lecsó együtt gazdag ízt biztosítanak, a hús pedig puhára főzve omlós lesz. Hétköznapi és ünnepi asztalra egyaránt remek választás, különösen savanyúsággal vagy egy kevés tejföllel kiegészítve.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
huszanke
Beküldte: 2013.10.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, a vöröshagymát apróra felkockázzuk. A füstölt szalonna zsírját egy lábasban kisütjük. Ha szükséges, kevés olajat adunk hozzá, majd a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a húst, alaposan átforgatjuk, majd felengedjük vízzel.

Sóval, őrölt borssal és delikáttal ízesítjük. Amikor felforr, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a zöldpaprikát és a lecsót. Időnként megkeverjük, és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

Közben a körethez tésztát főzünk, amelyet a tokány mellé tálalunk.

Tipp

A tokányhoz szélesmetélt vagy fodros nagykocka tészta illik a legjobban. Savanyúsággal vagy egy kevés tejföllel kínálva még ízletesebb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is