Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Burgonya fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonya fánk egyszerű, mégis különleges köret, amely szinte minden húsételhez illik. A főtt burgonya és a kelt tészta kombinációja könnyű, puha fánkokat ad, amelyek sütés közben szépen megdagadnak. Melegen a legfinomabb, mártásokkal vagy szaftos húsokkal kínálva.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
zila68
Beküldte: 2013.10.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A főtt, áttört burgonyát a liszttel összegyúrjuk. Az élesztőt fél deci langyos tejben felfuttatjuk, majd a burgonyás liszthez adjuk. Beleütjük a tojást, és annyi langyos tejet dolgozunk hozzá, hogy kelt tészta keménységű legyen. Végül beledagasztjuk az olajat.

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat, majd letakarva, langyos helyen egy órán át kelni hagyjuk.

Ezután bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük. A fánkok sütés közben szépen megdagadnak, gömbölyűvé válnak, és ha elég helyük van, maguktól megfordulnak az olajban.

Tipp

A burgonya fánkot frissen tálaljuk, mert melegen a legfinomabb. Bármilyen főtt húshoz, pörkölthöz vagy sűrű mártáshoz remekül illik, de magában, fokhagymás tejföllel is kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
zila68
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is