Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a milánói makaróni egy tartalmas, paradicsomos-húsos tésztás étel, amely egyszerűen elkészíthető és laktató fogás a családi ebédhez vagy vacsorához. A zeller friss ízt ad a szósznak, a fűszerek pedig harmonikusan kiegészítik a paradicsom alapot. Sajttal megszórva még finomabb és krémesebb lesz.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Szósz elkészítése

A zellert meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zellert, és 5 percig pároljuk. Ezután beletesszük a darált húst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik.

Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Sóval, borssal, oregánóval, babérlevéllel és cukorral ízesítjük. Lefedve lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul és az ízek jól összeérnek.

Tészta főzése és tálalás

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A leszűrt, még forró tésztát tányérra szedjük, ráhalmozzuk a húsos-paradicsomos ragut, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Tipp

A szósz még ízletesebb lesz, ha egy kevés vörösbort is adunk hozzá főzés közben. A tetejére a sajt mellett friss bazsalikomleveleket is szórhatunk a tálaláskor.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is