Elkészítése
Szósz elkészítése
A zellert meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zellert, és 5 percig pároljuk. Ezután beletesszük a darált húst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik.
Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Sóval, borssal, oregánóval, babérlevéllel és cukorral ízesítjük. Lefedve lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul és az ízek jól összeérnek.
Tészta főzése és tálalás
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A leszűrt, még forró tésztát tányérra szedjük, ráhalmozzuk a húsos-paradicsomos ragut, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp
A szósz még ízletesebb lesz, ha egy kevés vörösbort is adunk hozzá főzés közben. A tetejére a sajt mellett friss bazsalikomleveleket is szórhatunk a tálaláskor.
